Сватби в Ягодинската пещера

Сватбени ритуали прозвучаха през почивните дни сред естествения декор от сталактити в Ягодинската пещера, съобщиха за БТА от кметството в с. Ягодина. Две сватби са се случили през уикенда в пещерата, станала известна през последните години и като зала за брачни церемонии.
 
Все повече младоженци избират красиви места, за да кажат съдбовното "да", обяснява кметът на с. Момчиловци Сийка Суркова. Родопското село също посреща напоследък сватби от цялата страна на двойки, предпочели природата и параклисите на Момчиловци за венчавка.

Младоженци от Варна и от София са слезли с гостите си в Ягодинската пещера за сватбената церемония, обясняват от кметството в Ягодина. В пещерата е обособена ритуална зала, която посреща желаещи от цялата страна, а понякога - и чужденци.

Бракосъчетания на аржентинец и българка, на българско-украинска двойка и на грък с българската му съпруга са изпълнени в Момчиловци от началото на лятото.
Младоженците се вричат във вярност на церемонии на фона на неповторими планински пейзажи, а някои от двойките съчетават гражданския брак с венчавка в параклисите по върховете край Момчиловци.