Радио парк фест ни очаква в София до неделя

За трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк фест. Той започва тази вечер от 18.00 часа и ще продължи до 16-и юни на Голямата поляна в Южния парк в София.

Радио парк фестът събира най-добрата българска рок, поп и хип-хоп музика и дава възможност на почитателите ѝ да слушат на живо любимите си изпълнители. Събитието вече се превърна в традиция и е част от културния календар на София.
 
Лятото започва днес с Миленита;DJ Dessy; Дороти Такев; Жлъч, Гена и Григовор. В събота на сцената ще се качат Орлин Павлов, Мартен Роберто, Ива и Jeremy?, а в неделя "Остава", Krekhous, Miry и Innerglow.
 
В тазгодишното издание на феста БНР ще представи и кампанията си "Избери живота", която е срещу употребата и разпространението на наркотици. В рамките на феста има и богата дневна програма за малки и големи, включително спортни и щафетни игри.

Парковете, градините и зелените площи в София са обработени с препарати срещу кърлежи и бълхи, а Южният парк е два пъти обезпаразитен, каза пред "Хоризонт" Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система".