"Plovdiv Food Park Festival" или вкусотии на теферич

От 6 до 9 юни тази година, в подножието на Младежкия хълм в Пловдив, ще се проведе фестивал, овкусен със сол-пипер и ухаещ на канела, мента, карамел и хмел, съобщиха за БТА от фондация "Пловдив 2019". "Plovdiv Food Park Festival" цвърчи и се лее под мотото "Вкусно да ни е на всички" и е част от програмата на проекта Пловдив - Европейска столица на културата.

На фестивалната територия почитателите на хубавата храна и кехлибарените пенливи напитки ще могат да се насладят на неустоими кулинарни вкусотии. Фестивалът е част от стрийт културата, която все повече завладява Европа, като създава емоционална връзка между публика и участници.

"Plovdiv Food Park Festival" 2019 ще събере над 350 специалисти в кулинарията, пивовари от цял свят, майстори от барбекю културата, сладкари, специалисти в перфектно миксираните напитки, вино производители. На едно място, се събират и най-атрактивните кухни на колела (караваните), за да покажат уменията си пред пловдивчани и гостите на града. Във фестивалната зона ще има също атракциони и забавления за деца, хендмейд пазар с едни от водещите артисти в България, фермерски пазар с производители от региона, игри и съревнования за тези, които смятат себе си за майстори на барбекюто.

Ще свирят любими банди през вечерите, а през деня, зад пулта на сцената застават добрите пловдивски клубни диджеи.