Як уличен фестивал подготвят в Шумен

Първи младежки уличен фестивал "Шумен и буден" ще се състои от 7 до 9 юни в парка "Студентски" в областния град, с участието на множество графити артисти, музикални и танцови изпълнители и формации от страната и други прояви. Това съобщи за БТА Петър Бодуров - председател на Общинския младежки съвет в града.

По думите му идеята на организирания фестивал, с подкрепата и на други организации и институции, е да се представи "уличното изкуство в различните му форми - графити, музика, улични спортове и танци", както от страна на известни артисти от страната, така и от местните клубове и школи.
 
Официалното откриване на фестивала ще се състои на 7 юни, от 18.00 часа, в парка "Студентски", отбеляза Бодуров.
На организираната проява ще има още състезания и демонстрации по стрийбол, със скейтборд, с известна марка велосипеди и др. Предвидени са също представяне на танци и изпълнения, най-вече в стилове брейк, хип хоп и музика, която слушат младежите. "Идеята е да се изпращат към тях силни социални послания", включително чрез рисуването с графити. За авторите на подобни произведения в шуменския парк са предвидени над 200 кв.м. стени, уточни Бодуров.