За нас

Списание „Туризъм и отдих” e авторитетно периодично издание на ИК „Дакер” за българския туризъм. За хората от туристическия бизнес изданието е точeн ориентир за конюнктурата на туристическия пазар и фирмите, обслужващи туризма. Предоставя им икономически решения и идеални условия за контакти и бизнес. За масовия читател то носи много полезна информация за нови места за почивка, актуални предложения на български и чуждестранни хотелиери и туроператори.

„Туризъм и отдих” има специални издания на чужди езици, които представят българския туризъм на водещите международни туристически борси -  WTM -Лондон, ITB – Берлин, МИТТ - Москва. 

„Туризъм и отдих” е носител на международни награди, както и на най-престижните български отличия от „Ваканция и СПА Експо”,  от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за най-успешно сътрудничество в туризма, удостоено е с Грамота на Министерството на туризма за печатна медия – 2017 г. 

Списание „Туризъм и отдих” присъжда отличието „Златен приз” за лидери в туризма от България и Балканите. Призовете се връчват всяка година по време на най-голямата международна туристическа борса в България "Ваканция и СПА" - София.