Представиха резултатите от проекта - Мисия България


2018-06-08С любопитни снимки и интересни лекции проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов популяризираха културата и историята на страната ни в 10 държави по света  в проекта "Мисия България". На пресконференция вчера двамата посланици на българската култура представиха резултатите от проекта и не скриха радостта си от факта, че и в Европа, и в Азия интересът е бил голям, съобщи БНТ.

„Тази кампания даде възможност да направим чрез Министерството на външните работи и Министерството на културата нещо, което малко ни куца – представянето на България, на българското културно и историческо наследство, нашите прекрасни паметници. Ние сме трети в Европа с най-много археологически паметници. Можем да реставрираме всичко с европейските програми, но ако това няма нужната реклама, то ще си остане за наша вътрешна консумация,” заяви проф. Овчаров.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева припомни, че целта на инициативата е да се представи България на света, както и приноса на страната ни в европейската и световната цивилизация. Осъществяването на всички 10 мисии е струвало 33 000 лева, а проектът ще продължи и след приключване на българското европредседателство.

| НОВИНИ