Министерството на туризма продължава играта „Неочаквана ваканция”


В надпреварата могат да участват всички, реализирали три или повече нощувки между 1 април и 31 май 2018 г.
2018-04-12Министерство на туризма започва втори етап на кампанията „Неочаквана ваканция", която тече под надслов „Една почивка никога не стига!“. Целта й е да се популяризират разнообразните възможности за туризъм в страната и да се насърчат повече българи да почиват у нас, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че кампанията е в рамките на политиката на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм и привличане на повече посетители във вътрешността на България извън активните летен и зимен сезон.

В надпреварата за над 20 безплатни ваканции могат да се включат всички туристи, реализирали най-малко три или повече последователни нощувки у нас в периода 1 април –31 май 2018 г. Те трябва да се регистрират на сайта на инициативата https://www.neochakvanavakancia.bg/,  до 10.06.2018 г., представяйки валиден документ за осъществената почивка. Министерството на туризма има право да проверява валидността на всяка регистрация.

От юли до септември 2017 г. близо 1,6 млн. български граждани са осъществили туристически пътувания в България, заяви министър Ангелкова. Тя коментира, че очаква инициативата на министерството да допринесе за увеличаване на пътуванията на българи през тази година.

Цялостната концепция за играта включва популяризирането й по тв, радио- и онлайн канали в редица водещи български медии. Наградите са ваканции в страната, предоставени от партньори на Министерство на туризма. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени в сградата на Министерството на туризма чрез специално разработен софтуер в присъствието на нотариус не по- късно от 18 юни 2018 г. и ще бъдат оповестени на интернет страницата на кампанията.

Първият етап на играта бе  проведен в периода 10 октомври–10 декември 2017 г., когато сайтът натрупа 54 008 неуникални посещения. В надпреварата се включиха 1756 души, от които бяха изтеглени 30 печеливши имена.

| НОВИНИ