Виенски бал 2018


2018-02-20На 17 февруари 2018 г. в София Хотел Балкансе проведе 18-тото издание на Виенския бал - традиция на повече от две столетия. 

Над 350 бяха гостите на бала. Елегантно облечени в бални рокли и фракове, съгласно изискванията на етикета. Хора от бизнеса, политиката и много други сфери.

Събитието бе под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Роланд Хаузер.

Гостите бяха посрещнати с чаша с шампанско с перла. Менюто за вечерта и тази година бе дело на Готфрит Ганстерер - майстор-готвач от Виена.

По традиция първият танц се изпълни от дебютантите. С класическите изпълнения на оркестър и балет, гостите се потопиха в атмосферата на аристократична Виена.

И тази година каузата бе благотворителна, в подкрепа на детски центрове от семеен тип. От търга събраната сума е 15 500.00 лева, а от томболата – 7 780.00 лева. Цялата сума ще бъде обявена в края на месец април, като със събраните средства ще бъдат закупени уреди и апаратура за спорт и рехабилитация за детските центрове.

На търга бяха предложени картини, икони, сребърна фруктиера от края на 19-и век, а най-голямата изненада бе пристигналата в последния момент ракета на Григор Димитров, която бе продадена за 6000.00 лева.

За дамите на бала имаше подаръци от Община Виена и Община София, за спечелилите от томболата - много и различни награди, а за всички присъстващи - прекрасно забавление и настроение.

| НОВИНИ