Носител на наградата „Дентален мениджър на годината” - „Адмира“ отново е клиника от Русе


2017-10-18Носител на голямата награда„Дентален мениджър на годината“ 2017 и на статуетката „Адмира“ станаха д-р Соня Еленкова и д-р Мирослав Дяков, Дентална клиника “Света Аполония”, Русе.

Така за трета поредна година Русе се оказва пристанищен град, където освен кораби, акостират и големи награди от този конкурс.

На 13 октомври т.г. в х-л „Маринела”, София миналогодишните победители д-р Мария Сапункьова и д-р Валентин Дуков, Дентална клиника „Дукови”, също от Русе, връчиха приза на своите колеги.

Това стана в присъствието на над 200 представители на денталния бранш – на тържествена церемония, определена от организаторите от Асоциацията на денталните мениджъри в България (AДMБ) като „обединяващ празник на съсловието”.

Това бе осмото издание на конкурса, който се провежда по идея на професионалното издание на българските зъболекари „Стоматологичен свят“.

Сред официалните лица личаха и имената на зам.-министъра на външните работи Тодор Стоянов и кмета на район „Надежда”- София – инж. Димитър Димов.

Първа награда в категория „Дентален мениджър на клиника” получи д-р Весела Джонева, управител на Дентално студио “ВД-ДЕНТ”, София.

С първа награда в категория „Дентален мениджър на кабинет” бе отличена д-р Бойка Боянова - Фускова, София.

Специалната награда на АДМБ „Ключът към успеха“ отиде в Пловдив – дентален кабинет „Д-р Димитър Ковачев“.

В категория „Зъботехника“ се откроиха наградите за „Екипен дентален мениджмънт” – с носител: екипът на M&H GROUP Дентален център - Христо Ташев, д-р Магдалена Ковачева, София и най-голямото отличие в тази категория - „Мениджър на зъботехническа лаборатория“ - Вартан Вартанян и Бисер Димитров, Русе – СМТЛ „Артдентал“.

Положителни емоции в аудиторията предизвикаха двете награди, с които бе удостоен д-р Петър Календерски, Дентална клиника„Рубидент”, София и МДЦ „Рубидент”, Благоевград. Това е прецедент в историятана конкурса. Д-р Календерски получи плакет „Дентален мениджър с предприемачески дух“, връчен от д-р Силвия Димитрова, зам.-председател на Българския зъболекарски съюз. А от д-р Валентин Павлов, също зам.-председател на БЗС –специален приз „За принос в развитието на здравеопазването в България“.

Престижното отличие „Дентална практика с европейски измерения“ стана притежание на Дентално студио „Д-р Ирена Хасара”, София. Връчи го членът на журито–експeртът г-жа Мария Шишкова, управляващ съдружник на Еймс Хюман Кепитал.

Бяха отличени още дентални практики от цялата страна.

Д-р Венета Павлова, председател на журито, отбеляза, че втова издание на конкурса за първи път се наблюдава силно присъствие на малките структури – денталните кабинети и то с увеличаващи се екипи. Отчетена бе още целенасочената и професионална подготовка на участниците, включили се в надпреварата.

Интериорът и съвременното оборудване, новата лечебна среда - обобщават от журито, се превръщат в стандарт за повечето дентални клиники и кабинети у нас, издигнат, утвърден и наложен от самите тях. С един фокус – в полза на пациента. 

| НОВИНИ