Зелени дни в София


2011-04-27 

Тази пролет освен дърветата за втори път ще се раззелени и фестивалът на отговорния туризъм, природата и здравословния живот „Зелени дни”. От 28 април до 1 май в градинката пред Народния театър ще имаме възможност да научим повече за здравословния и отговорен начин на живот и пътуване,  да се включим активно в зелените инициативи на събитието, и да се срещнем и обменим идеи с много приятели на природата, заредени с пролетно настроение.

В програмата на Зелени дни са включени изложение на био продукти и отговорни бизнеси, ще се представят интересни  пътувания и туристически дестинации.

На Международната конференция “Балканите – дестинация зелен туризъм”  на 29 април ще бъдат представени сертификата „зелена къща”, проектът за веломаршрут „По пътя на желязната завеса”, както и интересни туристически продукти. Тя ще се проведе в аулата на  Софийски университет.

Зелените дни имат и един син нюанс – река Дунав и интересните пътувания по нейното течение. Тази доста интересна, но малко позната дестинация ще бъде представена на конференцията „Балканите – дестинация за зелен туризъм” гостите на конференцията ще научат повече и за Дунавския компетентностен център (ДКЦ), който е международна организация, подпомагана от германското правителство, и  има за цел да насърчава развитието на туризма в Дунавските страни чрез подобряване на регионалното сътрудничество, разработване и маркетинг на съвместни туристически продукти, проекти и нови стандарти за качество. Акцентът пада върху Хърватия, Сърбия, Румъния, България, Молдова и Украйна, с идеята да се създаде регионална туристическа марка в Средния и Долен Дунав.

| НОВИНИ