Добринище

Когато здравето на Вас и Вашето семейството е важно!

Климатотерапия и балнеолечение

Добринище е малко градче с чиста околна среда, тишина и живот с провинциален ритъм. Река Десилица пресича населеното място, а покрай нейните брегове има свободно течащи минерални води. Сред тях особено популярен е сребърният извор, намиращ се в покрайнините в посока към град Гоце Делчев. 

Минералната вода на Добринище е природен дар. Тя е подходяща за пиене и хидротерапии. Истински житейски истории многократно доказват нейната лечебна сила.

• Добринишката вода е подходяща за лечение чрез потапяне на:

Хронични заболявания на ставите, костите, мускулите и сухожилията

Хронични заболявания на женските полови органи

Хронични заболявания на периферната нервна система

Хронични кожни заболявания

• Чрез пиене добринишката минерална вода повлиява добре:

Хронични заболявани на бъбреците и пикочните пътища 

Хронични заболявания на черния дроб и жлъчните пътища 

Хронични заболявания на стомаха и червата 

Единствено в старата Балнеолечебница басейните се пълнят с минерална вода директно от извора. В сградата са изградени мъжко и женско отделение, както и самостоятелни вани. Вътрешните басейни са дълбоки и предназначени за потапяне. Самостоятелните вани са за двама и се пълнят в момента на ползването им с чиста изворна вода.

Хотел „Добринище“ се намира на 5 минути пеш от Банята и предоставя най-изгодни цени за настаняване и дълъг престой, с оглед необходимостта на предписаните водни терапии. 

Климатотерапия

Още в недалечното минало с научен подход е доказан здравословният микроклимат в местността Логовете край Добринище. Вековните гори, ароматът на смола и многобройните малки потоци, надморската височина и ясно изразените сезони определят района като подходящ за лечение на заболявания на горните дихателни пътища и пълна почивка.  Тук е изградена хижа Гоце Делчев. Тя работи целогодишно и се отличава с топлина, чистота и комфорт.

Сезоните в Добринище

Зимата е мека и слънчева. 

Трасето на ски писта Безбог се разгръща сред висока гора и е покрито с естествен сняг. Пистата е подходяща за деца и начинаещи скиори заради спокойствието и леките наклони. Ски сезонът е с различна продължителност от началото на декември и до средата на април.

Пролетта започва рано и постепенно завладява планината

Когато минзухарите разпукват на хижа Гоце Делчев в края на март и април, на Безбог все още е сурова  зима. Чак в края на май лилавите цветове изпъстрят поляната пред хижата, а към средата на юни оставят следи край бреговете на Поповото езеро. Поляните около хижите и по маршрутите до Изворите, Мочарата и Безбог са ботанически рай и природна аптека с билки. Неслучайно Национален парк Пирин е в списъка на Световното природно наследство, защитено от ЮНЕСКО.

Лятото предизвиква с високи върхове

Безбог, Полежан, Газей, Джангал, Старжите, Десилица, Конарево, Сиврия, Джано, Момин двор, Кралев двор, Каменица и редица други са достойни за всяка планинска колекция. Маршрутите са обозначени, а изходна точка за всички тях е гостоприемната хижа Безбог.

Богатство на цветове през есента

Хижите Безбог и Гоце Делчев работят без прекъсване през всички периоди от годината. През есента в гората са скрити богатства. Есенните дъждове благоприятстват появата на вкусни гъби: челядинка, сърнела, пачи крак, рижика, манатарка, печурка. Мъглите изпълват с тайнственост познатите пътеки, но местните хора знаят, че точно тогава е най-хубавото време за планински изкачвания. Времето е устойчиво, температурите - не толкова високи, няма досадни комари и тълпи от туристи.

Добринище Ви очаква!

Резервирайте нощувка  в хотел "Добринище" и хижите Безбог и Гоце Делчев на тел. 074472120. За повече информация посетете сайта: www.hoteldobrinishte.com

 


Настаняване


Посети